pom_oil_pet_5l
THROUGH OLIVE PCC- PACKING LIST37

LOGO ENG

 

Το ελληνικό πυρηνέλαιο ΄΄Μπάρμπα Χρήστος΄΄  είναι το έλαιο που εξάγεται από τον πολτό της ελιάς μετά το πρώτο πρεσάρισμα. Μόλις ολοκληρωθεί η εξαγωγή του παρθένου ελαιολάδου στο ελαιοτριβείο, παραμένει περίπου το 5-8% του λαδιού στον πολτό ελιάς, ο οποίος στη συνέχεια χρειάζεται να εξαχθεί με τη βοήθεια διαλυτών, μια βιομηχανική τεχνική που χρησιμοποιείται στην παραγωγή των περισσότερων άλλων βρώσιμων ελαίων.

Τα οφέλη του πυρηνελαίου είναι ιδιαίτερα εμφανή όταν τηγανίζουμε σε θερμοκρασία μεταξύ 130° και 240 ° C.

Σε αυτές τις θερμοκρασίες, το πυρηνέλαιο "Μπάρμπα Χρήστος" σχηματίζει μια τραγανή, χρυσή κρούστα,  στο τηγανισμένο φαγητό μας χωρίς να επηρεάζει τη θρεπτική του αξία. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το λάδι διεισδύει ελάχιστα στο φαγητό, αφήνοντάς το ελαφρύ και εύπεπτο.

Το πυρηνέλαιο "Μπάρμπα Χρήστος"  δεν αποσυντίθεται, υπό την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 240°C, που είναι πολύ υψηλότερο σημείο καπνίσματος από εκείνο των περισσότερων συμβατικών ελαίων (όπως το έλαιο σόγιας ή το ηλιέλαιο). Μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί 3-4 φορές όσο φιλτράρεται προσεκτικά μετά από κάθε χρήση.

Olive Oil, Extra Virgin Olive Oil, Virgin Olive Oil, Olive Pomace Oil, Olives