Πως να αγοράσετε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Προτιμείστε ελαιόλαδο συσκευασμένο σε σκούρα γυάλινη φιάλη που μπορεί να το προστατεύσει από την είσοδο του φωτός και την καταστροφή των ευπαθών λιπαρών οξέων. Ένα σκoύρο μπουκάλι που είναι πράσινο, μαύρο, κ.λπ., προστατεύει το ελαιόλαδο από την οξείδωση και από το να γίνει ταγγό. Αποφύγετε τα ελαιόλαδα που περιέχονται σε διαυγές μπουκάλι. Αναζητήστε ημερομηνία συγκομιδής στην ετικέτα για να μάθετε αν το λάδι είναι ακόμα φρέσκο. Ελαιόλαδο καλής ποιότητας σε φιάλη που δεν έχει ανοιχτεί και είναι μακριά από θερμότητα και φως, διαρκεί έως και δύο χρόνια από την ημερομηνία εμφιάλωσης του. Μόλις ανοιχτεί η φιάλη, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε λίγους μήνες. Και πάλι όμως, να τη διατηρήσετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Επίσης λάβετε υπόψη ότι ένας τρόπος για να καταλάβετε αν έχετε ένα καλό προϊόν είναι να δείτε εάν στερεοποιηθεί όταν είναι κρύο και ψύχεται. Αυτό έχει να κάνει με τη χημική δομή των λιπαρών οξέων. Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο και θα πρέπει να γίνει θολό και πυκνό, αν όμως παραμείνει υγρό τότε δεν είναι καθαρό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.